ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

To Συνέδριο διεξάγεται υπό την αιγίδα και την επιστημονική υποστήριξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Παν/μίου Αθηνών

Η Νάνσυ Παπαλεξανδρή είναι Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού την περίοδο 2001-2007 και Διευθύντρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού 2002-2011, όπου συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως Ακαδημαϊκή Συντονίστρια. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και έλαβε Masters από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΗΠΑ) και Διδακτορικό (PhD) από το Πανεπιστήμιο του Bath (Αγγλία). Έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μαθήματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Επικοινωνίας. Επίσης, έχει διδάξει σε Μεταπτυχιακά Τμήματα του ΟΠΑ, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και ως επισκέπτρια σε Πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ανατολικής Ευρώπης. Έχει κάνει εισηγήσεις σε θέματα Management σε διάφορες επιχειρήσεις και Οργανισμούς. Έχει δημοσιεύσει βιβλία και άρθρα σε διεθνή περιοδικά και έχει οργανώσει μια σειρά από διεθνή συνέδρια. Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στο διεθνές Πρόγραμμα CRANET για τη Συγκριτική Μελέτη της Διοίκησης Προσωπικού διεθνώς που συντονίζει το Cranfield University της Αγγλίας και  Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π.).

Η Μαρία Βακόλα είναι οργανωσιακή ψυχολόγος και  εργάζεται ως επίκουρη καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Salford και το μεταπτυχιακό της από το UMIST της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει παρουσιάσει σε διεθνή συνέδρια, δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά όπως: Journal of Applied Psychology, Communications of the ACM, Journal of Applied Behavioural Science, European Journal of Work and Organizational Psychology κ.α. και έχει εκδώσει τρία βιβλία με θέμα την διοίκηση των αλλαγών και τις γυναίκες στη διοίκηση των επιχειρήσεων. Το πιο πρόσφατο βιβλίο της αναφέρεται στην «Οργανωσιακή Ψυχολογία & Συμπεριφορά». Είναι κριτής άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια και είναι μέλος της Αμερικάνικης Ακαδημίας Διοίκησης Επιχειρήσεων. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διδάσκει μαθήματα με αντικείμενο την οργανωσιακή ψυχολογία και συμπεριφορά, την διοίκηση αλλαγών και την διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων. Για το διδακτικό της έργο έχει τιμηθεί με αριστείο διδασκαλίας από το International MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα αλλαγών και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, αποτελέσματα των οποίων έχει παρουσιάσει σε σεμινάρια στελεχών.  Οι πιο πρόσφατες συνεργασίες της περιλαμβάνουν εταιρείες όπως ΑΒ Βασιλόπουλος, Groupama, Emporiki Bank, Vodafone,  κ.α.

Advertisements